online casino
Få hjælp til at navigere i bredbånd pris-junglen

Få hjælp til at navigere i bredbånd pris-junglen

Få hjælp til at navigere i bredbånd pris-junglen

Internettet er blevet en essentiel del af alle menneskers hverdag i den vestlige verden. Vi bruger det overalt, ligegyldigt om vi skænker det en tanke eller ej i løbet af dagen. Det er især blevet vigtigt i forbindelse med folks arbejde, hvor man skal kunne skrive og læse e-mails samt generelt navigere på nettet. I hjemmet har internettet også gjort livet lettere for alle, da det nu er nemt at finde al den information man står og skal bruge, om det så er madopskrifter, eller man skal afgøre et væddemål. Alle mennesker er mere eller mindre enige i, at de ikke kunne leve uden internettet som verden ser ud i dag, men det medfører selvfølgelig nogle omkostninger. Prisen for internetbrug varierer meget på verdensplan, hvor de europæiske priser er nogle af de laveste i forhold til hvor høj hastighed man får.

Det kan dog være næsten umuligt at finde ud af, at navigere i junglen af udbydere og priser på bredbåndsmarkedet, men det er der råd for. Der findes mange sider på nettet, der samler et overblik over udbydere, priser og tilbud på markedet, for at sikre at du får den bedst mulige hastighed til dit budget. Se f.eks. denne: https://www.bredbaandsguiden.dk/bredbaand/

Vigtigt at vælge den rigtige bredbåndshastighed

Når man skal til at vælge udbyder igennem sin guideside, så er det vigtigste element at man afstemmer sit internetforbrug med sit budget. Hvis man er en husstand der bruger meget tid på at spille online computerspil, eller ofte streamer Netflix er det vigtigt at ens bredbåndshastighed matcher forbruget. Hvis man har for lille bredbåndshastighed ender man med at ens streaming eller spil hakker og ens oplevelse bliver væsentligt forværret. Højere bredbåndshastighed er alt andet lige også lig med højere pris, men det er ofte muligt at få gode tilbud hvis man f.eks. er studerende eller er ny kunde hos det pågældende selskab.

Et spørgsmål du måske har er, ”men hvor høj hastighed skal jeg så have?” hvilket er svært at sige uden at kende forbruget. Det er igennem internetudbydernes sider typisk muligt at plotte dit typiske forbrug ind, hvorefter de spytter en foreslået internethastighed ud, som man kan bruge som rettesnor. Den foreslåede hastighed er dog typisk højere end den nødvendige (højere hastighed = højere profit for selskaberne)

Det nye bredbånd

Den typiske højeste hastighed det er muligt at få på et dansk netværk er 100/100 mbit internet, men selskaber som Google har udviklet en fiber-løsning der gør det muligt at leverer helt op til 10 gange den hastighed for en lav pris. De leverer altså helt op til 1000/1000 mbit internet til deres kunder i en løsning de kalder Google Fiber. Google Fiber er dog ikke tilgængeligt i Danmark endnu, og det er nok også de færreste individer der ville kunne drage nytte af så høj en hastighed, eller mærke forskel på deres forbindelse, men hvis man er mange i en husstand ville det helt sikkert være noget at se frem til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *